Wachtlijst

 

 

 

 

Raeger heeft in de afgelopen dertien jaar haar naam gevestigd. De vraag naar onze zorg is groot. Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op, maar het betekent ook dat we momenteel kampen met een wachtlijst. We doen er achter de schermen alles aan om de wachtlijst te verkorten, maar helaas kunnen we niet voorkomen dat ouders momenteel langer dan een jaar moeten wachten op zorg voor hun kind.  

Plek bij Raeger kan op twee manieren ontstaan. Zo kan er plek vrijkomen op een bestaande groep, omdat een cliënt bijvoorbeeld doorstroomt naar speciaal onderwijs. Een andere manier waarop nieuwe kinderen bij ons kunnen instromen is doordat we een nieuwe groep starten. In dit laatste geval kunnen we in één keer plek bieden aan zes kinderen. 

Hoe lang een kind op de wachtlijst staat, hangt van verschillende zaken af. Zo moet er plek zijn op een groep die qua leeftijd en ontwikkelingsniveau aansluit bij het kind. Ook de krapte op de arbeidsmarkt speelt een grote rol.

Krapte op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat we niet het aantal groepen kunnen openen waar we fysiek wel de ruimte voor hebben. Ondanks dat we de cliënten en hun ouders op de wachtlijst heel graag zo snel mogelijk willen helpen, willen we geen concessies doen aan de kwaliteit van onze geleverde zorg. De eisen die we stellen aan onze behandelaars blijven hoog: een afgeronde master studie Klinische Psychologie, Ontwikkelingspsychologie of Orthopedagogiek.

Om een deel van de ouders en hun kinderen op onze wachtlijst wel al van dienst te kunnen zijn, hebben we overbruggingszorg ontwikkeld. Hier leest u meer over onze overbruggingszorg.


Huidige duur wachtlijst per regio:

Amsterdam: minimaal 1,5 jaar
Capelle aan den IJssel: minimaal 1,5 jaar
Spijkenisse: minimaal 1,5 jaar
Hoofddorp: minimaal 1,5 jaar
Almere: minimaal 1,5 jaar