Ontmoet je collega's

Anisa

Stagiair

“Het is elke keer zoeken naar wat op dat moment het beste is voor het kind. Waar heeft het behoefte aan? Die zoektocht vind ik super interessant.” 

 

Anisa volgt de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogeschool. Ze had al besloten ervaring te willen opdoen met de doelgroep kinderen met ASS. Ze hoorde positieve verhalen van een klasgenoot over Raeger. Ze is enorm geïnteresseerd in gedrag, dus de mogelijkheid te kunnen leren van ervaren gedragsdeskundigen bij Raeger, trok haar enorm. “Ik twijfelde dan ook geen moment om hier te solliciteren voor een stageplaats.” 

Anisa staat op een groep met kinderen in de leeftijd van elf tot zestien. Op deze groep begeleidt ze kinderen bij het behalen van diverse gedragsdoelen. Ook hebben deze kinderen doelen op het gebied van zelfredzaamheid, zoals het zelf klaarmaken van een boterham of het doen van boodschappen. “Ook begeleid ik ze bij schoolvaardigheden, zoals rekenen en taal.”  

Het werken met de doelgroep vindt Anisa fantastisch. “Elke dag is anders. Het is elke keer zoeken naar wat op dat moment het beste is voor het kind. Hoe voelt het kind zich? Waar heeft het behoefte aan? Die zoektocht vind ik super interessant.” Het leukst vindt ze de 1-op-1 momenten met de kinderen, waarbij ze alle aandacht heeft en ze het kind ook goed kan observeren. Ik leer ook van de kinderen. “Een van de jongens vertelt me bijvoorbeeld alles over games, het is ongelofelijk hoeveel kennis sommige kinderen hebben.” 

De collega’s staan altijd klaar om te helpen. “Er hangt een hele goede sfeer. Ik vind het ook mooi om te zien dat iedereen de kinderen echt centraal stelt.” 

Na haar stage hoopt ze, zolang ze nog studeert, als Groepsbegeleider bij Raeger aan het werk te gaan bij Raeger. En ook haar afstudeerstage zou ze hier willen doen. Kortom, als het aan Anisa ligt, is Raeger voorlopig nog niet van haar af!