Ontmoet je collega's

Emma

Zorgadministratie  

“De ouders zijn niet alleen blij dat ik ze help met het papierwerk, maar ze zijn natuurlijk vooral blij dat hun kind eindelijk passende zorg krijgt. 

Emma werkt sinds enkele maanden bij Raeger als medewerker op de afdeling Zorgadministratie.  

 

Emma had al enige ervaringen met zorgadministratie. Het werken bij Raeger sprak haar aan omdat ze het mooi vond een bijdrage te leveren aan de missie van Raeger. Door haar eerdere werk in de zorg weet ze namelijk hoe moeilijk het is een behandelplek te vinden voor een kind met autisme.  

Op de afdeling zorgadministratie komt Emma in actie op het moment dat er een plek vrij komt voor een kind op een groep. Ze neemt contact op met de ouders van een kind bovenaan onze wachtlijst,  en zorgt dat hij of zij zo snel mogelijk kan starten op de groep. Het belangrijkste wat op dat moment in orde moet worden gemaakt, is de financiering via de gemeente. “Ik help daarbij de ouders met het invullen van allerlei papierwerk. Dit is een behoorlijk omslachtig proces en niet voor alle ouders goed te begrijpen. Het is dankbaar werk om daar de ouders bij te kunnen helpen."  

Ze heeft dan ook vaak blije ouders aan de lijn. “Ze zijn niet alleen blij dat ik ze help met de administratie, maar ze zijn natuurlijk vooral blij dat hun kind eindelijk passende zorg krijgt.”  

Ook ouders die minder blij zijn, weten Emma te vinden, bijvoorbeeld wanneer hun kind al langere tijd op de wachtlijst staat. Ze heeft alle begrip voor de frustratie die deze ouders uiten. “Ik probeer goed uit te leggen dat we er alles aan doen de wachtlijst sneller op te lossen, maar dat we hierbij afhankelijk zijn van externe factoren die we zelf niet in de hand hebben.”

Andere taken van Emma: het up-to-date houden van de dossiers van de kinderen, registreren van de presentie op de groepen, bijhouden van ziekte- en vakantiedagen van de kinderen. Indien nodig het inplannen van vervoer van de kinderen naar de groep. “Ook hebben we elke ochtend gedurende twee uur een telefonisch ouderspreekuur, dan kunnen ouders met al hun vragen bij ons terecht.”   

Emma geeft aan dat ze altijd bij haar collega's, ook van andere afdelingen terecht kan. “Iedereen staat altijd klaar om te helpen. Ik ervaar overal dezelfde gedrevenheid om de best mogelijke zorg te bieden aan zoveel mogelijk kinderen.”  

Wat ze nog wil zeggen tegen mensen die bij Raeger solliciteren: “Verwacht niet dat je in een gespreid bedje terecht komt. Raeger is een snelgroeiende organisatie. Regelmatig lopen we tegen nieuwe zaken aan waar we dan een oplossing voor moeten zoeken. Daar moet je van houden, een beetje puzzelen, uitzoeken. En natuurlijk moet je hart voor de zorg hebben!”