Trainingen

Trainingen voor ouders

Al twaalf jaar betrekt Raeger de ouders van cliënten bij het zorgproces. Wij geloven namelijk dat alleen dan het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Naast intensieve begeleiding van de ouders, bieden we maandelijks 1-op-1 oudertrainingen aan, toegespitst op de specifieke behoeftes en het ontwikkelingsniveau van het kind. We geven de ouders hierbij handvaten waarmee ze thuis aan de slag kunnen. 

 

Heeft u een kind met autisme en kunt u wel wat hulp gebruiken? Meerdere malen per jaar bieden we oudertrainingen aan ouders waarvan het kind niet in zorg is bij het Raeger Autismecentrum. Onderwerpen waar veel ouders tegenaanlopen, komen aan bod. 

Houd de website in de gaten. Binnenkort kunt u zich opgeven voor onderstaande trainingen:

Autisme en slapen | Autisme en eten | Autisme en zindelijkheid | Autisme en life-skills

Kosten Oudertrainingen

De prijs voor de oudertraingen hangt af van wie hem volgt:
- Voor ouders van een kind in zorg bij Raeger zijn de trainingen kosteloos.
- Bent u ouder van een kind met autisme dat niet in zorg is bij Raeger, dan zijn de kosten: €50,-
- Neemt u deel als zorgprofessional, dan is de prijs in overeenstemming en afhankelijk van het aantal deelnemers vanuit uw organisatie. Neemt u in dit geval contact op met onze trainer Stefan Pruijn, via stefan.pruijn@raeger.nl

Crisispreventie en de-escalatie: PCM - training

PCM staat voor Professional Crisis Management. Het is een preventie en de-escalatie methode voor zorgprofessionals en ouders die erop gericht is crisisgedrag te verminderen.  

Belangrijkste doel van PCM
is het voorkomen van escalatie
door het tijdig herkennen van
spanning bij cliënten.

 

 

Belangrijkste doel van deze methode is het voorkomen van escalatie door het tijdig herkennen van spanning bij cliënten. Door een cliënt aandachtig te observeren, leer je oplopende spanning en de onderliggende oorzaak ervan bij een cliënt te herkennen. Door de oorzaak weg te nemen, kan escalatie worden voorkomen.  

Als er al sprake is van escalatie en er ontstaat een onveilige situatie voor het kind en/of de omgeving, is veiligheid het doel en grijp je in. Bij deze speciaal voor kinderen ontwikkelde fysieke ingreep, staan waardigheid en keuzevrijheid van het kind, evenals pijnvrijheid hoog in het vaandel. 

 

 

Trainer Stefan Pruijn leert PCM aan gedragsdeskundigen van raeger

Een PCM- training omvat drie hele dagen. Na afloop ontvangt u een certificaat, waarmee u bevoegd bent de methode uit te voeren. Bent u eenmaal gecertificeerd, dan dient u zich jaarlijks op een terugkomdag te hercertificeren.

Het fysiek ingrijpen middels de PCM-methode gebeurt voor een groot deel met twee of zelfs meer personen. Zeker als het wordt toegepast bij kinderen die fysiek al sterk en volwassen zijn. Het wordt daarom ook ten zeerste aangeraden de training met uw partner, dan wel een medezorgverlener te volgen.

Wij bieden de trainingen aan bij het Raeger Autismecentrum op onze locaties in Amsterdam en Capelle aan den IJssel. De training wordt gegeven door een van onze eigen gecertificeerde trainers Stefan Pruijn en Claudia Schade, die zich jaarlijks in Parijs hercertificeren als PCM-trainer. Raeger is de enige organisatie in Nederland die deze unieke methode hanteert.

PCM-trainingen in Amsterdam

De training zal op onze hoofdlocatie in Amsterdam op IJburg plaatsvinden, aan het Ed Pelsterpark 14.

Trainingsdag 1: Woensdag 12 juni 2024
Trainingsdag 2: Zaterdag 15 juni 2024
Trainingsdag 3: Woensdag 19 juni 2024

Aanmelden PCM-training juni Amsterdam 

 

De volgende PCM-training in Amsterdam vindt plaats op 6, 9 en 13 november.

Aanmelding PCM-training november Amsterdam

PCM-trainingen in Capelle aan den IJssel

De training zal op onze locatie in Capelle aan den IJssel plaatsvinden, aan de Fascinatio Boulevard 622.

Trainingsdag 1: woensdag 17 april 2024
Trainingsdag 2: zaterdag 20 april 2024
Trainingsdag 3: woensdag 24 april 2024

Aanmelden PCM-training april Capelle aan den IJssel

De volgende PCM-training in Capelle vindt plaats op 4, 7 en 11 september.  

 Aanmelden PCM-training september Capelle aan den IJssel

Kosten PCM-training

De prijs voor de driedaagse PCM-training hangt af van wie hem volgt:
- Voor ouders van een kind in zorg bij Raeger is de training kosteloos.

- Bent u ouder van een kind met autisme dat niet in zorg is bij Raeger, dan zijn er kosten aan verbonden. Neemt u hiervoor contact op met stefan.pruijn@raeger.nl 

- Neemt u deel als zorgprofessional, dan is de prijs €995,- per persoon. Bent u een organisatie en wilt u meerdere trainingen afnemen, dan is de prijs in overeenstemming en afhankelijk van het aantal deelnemers vanuit uw organisatie. Neemt u alstublieft contact op met onze trainer Stefan Pruijn, via stefan.pruijn@raeger.nl

 

 

 
Trainingen voor organisaties

Bent u een organisatie of zorgprofessional en heeft u of uw medewerkers dagelijks te maken met kinderen met autisme? Ervaart u moeilijkheden in de omgang met deze kinderen? Raeger Autismecentrum kan u helpen. Wij stellen in overleg met u een trainingsprogramma op maat samen.

Wij kunnen u en uw medewerkers begeleiden bij het omgaan met de doelgroep en met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ook kunnen we u handvaten bieden om de kinderen te begeleiden in het (verder) ontwikkelen van bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden, met behulp van ABA.  

PCM

Het kan een goed idee zijn om enkele medewerkers binnen uw organisatie de PCM-trainig te laten volgen. Hierdoor is uw organisatie in staat om op een effectieve maar pijnvrije manier in te grijpen op het moment dat een kind een gevaar is voor zichzelf en/of de omgeving. Hier kunt u meer lezen over PCM.

Neem contact op

Bent u benieuwd wat er mogelijk is voor uw organisatie? Wij bespreken graag uw behoefte en kijken wat er passend is voor uw organisatie. Neemt u gerust contact met ons op met onze hoofdtrainer Stefan Pruijn via stefan.pruijn@raeger.nl.