Ontmoet je collega's

Lisa

Mentor 

“We zijn er echt voor elkaar. Als iemand een pittige dag heeft, dan vangen we elkaar op.” 

Lisa is 1,5 jaar geleden als stagiair begonnen bij Raeger. Na het afronden van haar master Klinische Psychologie kon ze direct als mentor aan de slag in Hoofddorp. “In mijn studie leer je veel theorie, maar als je dan ineens in de praktijk gaat werken, ga je echt leren.”  

De ABA-cursus vond Lisa super interessant om te doen. De vaardigheden die ze daarbij heeft geleerd, helpen haar goed om haar werk uit te oefenen. “Deze methode is vooral gericht op het belonen van de kinderen. Ik vond het tof om te zien hoe dit in de praktijk echt resultaten oplevert.”   

Als mentor werkt Lisa samen met twee begeleiders op een groep van zes kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Met input van de ouders bepaalt ze de doelen voor drie van de zes kinderen. "Deze doelen komen in het Zorgplan. Hierbij moet je denken aan doelen als samen spelen, zinnelijk worden, ongewenst gedrag verminderen en het leren communiceren”. Het maken van deze plannen en vervolgens het behalen van de vastgestelde doelen met de kinderen vindt Lisa het leukst aan haar werk. “Als een kind weer een doel heeft behaald, of dat nou iets kleins of iets groots is, kan ik niet wachten het ‘smiddags aan de ouders te vertellen.”

Contact met ouders

Lisa onderhoudt intensief contact met de ouders en geeft ook oudertrainingen. “Zo zorgen we ervoor dat de methodes die we hier gebruiken, ook thuis worden toegepast. Die consistentie is prettig voor de kinderen en zorgt ervoor dat ze zich nog beter ontwikkelen.”   

“Binnenkort stromen er waarschijnlijk twee kinderen uit mijn groep door naar het speciaal of zelfs regulier onderwijs. Dat is echt het hoogst haalbare doel en dat voelt echt geweldig. Ja, dan ben ik best wel een beetje trots”.  

Op de locatie in Hoofddorp, waar naast de groep van Lisa nog twee groepen gevestigd zijn, hangt een fijne, open en informele sfeer. “We zijn er echt voor elkaar. Als iemand een pittige dag heeft, dan vangen we elkaar op. Je leert ook echt aangeven waar je behoefte aan hebt en daarnaar te vragen. Bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt of als je gewoon even behoefte hebt aan een luisterend oor of aan een knuffel.” 

Het aantal trainingen dat Lisa de afgelopen 1,5 jaar bij Raeger heeft gevolgd, kan ze niet eens meer tellen. Alles wat er te leren valt om meer resultaten te behalen bij de kinderen, wordt aangeboden door Raeger. Voorlopig zijn er nog zoveel doelen die Lisa wil behalen met de kinderen. En er staan nog drie cursussen op de planning voor de komende periode. “Voorlopig heb ik nog voldoende uitdaging en zou ik niks anders willen doen dan dit.”