Ontmoet je collega's

Nikki

Trainee

“Er is echt liefde voor de kinderen, iedereen wil hier elke dag weer het allerbeste voor ze. Dat motiveert enorm.” 

Nikki bevindt zich in de laatste fase van haar masterstudie Orthopedagogiek. Ze is altijd gefascineerd geweest door autisme: tijdens haar studie deed ze een specialisatie Autisme, maar ook haar profielwerkstuk op de middelbare school ging over autisme. De keuze voor het werken met kinderen met ASS was dan ook snel gemaakt. 

Ze was blij dat ze bij Raeger de mogelijkheid had om te starten, terwijl ze momenteel nog wacht op haar diploma.  

Het ABA-cursus en het leren werken met de ABA-methode vindt ze bijzonder “Het is echt mooi om te zien dat er écht resultaten mee worden behaald bij de kinderen.”

Ze voelt zich inmiddels goed op haar plek bij Raeger. “De eerste weken vond ik best pittig. Ik moest vooral wennen aan de soms heftige emoties die de kinderen uiten”. Nikki geeft aan dat de coaching van haar begeleiders en het steeds beter leren kennen en begrijpen van de kinderen, haar goed helpt. “Dat een meisje wat eerst niks van me moest weten, zich inmiddels zo veilig voelt bij me dat ze geregeld tegen me aankruipt, voelt zo goed!”  

Als trainee draait ze volledig mee op de groep. Ze begeleidt de kinderen tijdens de verschillende activiteiten en werkt aan doelen met ze. “Ook als een kind een dag wat minder doelen behaalt, omdat het bijvoorbeeld veel onrust ervaart, geeft het veel voldoening als je het kind toch rustig krijgt en ervoor zorgt dat hij of zij toch een goede dag heeft.” 

Nikki vindt het mooi om te zien dat de collega’s allemaal met veel passie hun werk uitoefenen. “Er is echt liefde voor de kinderen, iedereen wil hier elke dag weer het allerbeste voor ze. Dat motiveert enorm!”   


Als het goed is, stroom ik na mijn traineeship door naar de functie van mentor, en krijg ik de verantwoordelijkheid over drie kinderen van de groep, waarbij ik samen met de ouders zorgplannen ga opstellen. Dat lijkt me een mooie uitdaging.  

Het mooie aan het werken met de doelgroep vindt Nikki dat ze ontdekt dat elk kind anders is en op een andere manier benaderd moet worden. “En tegelijkertijd wil elk kind hetzelfde: liefde en aandacht.” 

"Het minst leuk aan mijn werk? De shirts voor trainees. Geel staat me echt niet!”